A Magyarországon jelenlévő, illetve a magyarországi befektetések iránt érdeklődő svéd cégekkel szoros partnerségre törekszik nagykövetségünk. Az együttműködés erősítése, a rendszeres tájékoztatás és tapasztalatcsere előmozdítása érdekében elindítottuk a Doing Business in Hungary Network – Sweden programot.

 

 

2019. szeptember 18-án a program elindítását célzó nagykövetségi eseményen mintegy 30 Magyarországon gyártással, fejlesztéssel rendelkező svéd cég képviselője jelent meg, köztük olyan nagy cégek, mint az Ericsson, Autoliv, Atlas Copco, Saab, Haldex. Vendégeink voltak a svéd kormányzat és a szakmai szervezetek képviselői.

 

 

A rendezvényen Kis Tünde, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnökhelyettese tájékoztatást adott a magyar gazdaság eredményeiről, a befektetés ösztönzés terén elért sikerekről, a magyar gazdaság húzóágazatairól, továbbá a külföldi beruházások ösztönzésére szolgáló támogatási rendszerről. Nagyszerű hallani, hogy a svéd vállalatok Magyarországot megbízható és kiváló partnernek tartják, magyarországi tevékenységükről elismerően nyilatkoznak és nyitottak a közös gondolkodásra ennek mélyítése érdekében.