Müller Adrien nagykövet 2018. november 26-28. között hivatalos látogatást tett Göteborgban. Találkozott a város és a régió politikai vezetőivel, a gazdasági és a tudományos élet képviselőivel, valamint a helyi magyar közösséggel. A tárgyalásokon részt vett Bengt Halse göteborgi tiszteletbeli konzul és Fáskerti Zita külgazdasági attasé.

Nagykövet asszony fogadta Jahja Zeqiraj, Göteborg város újonnan megválasztott polgármester-helyettese, valamint Anders Danielsson Nyugat-Svédország megye kormányzója, akik a város és a régió fejlesztési terveit és a város előtt álló kihívásokat mutatták be. Göteborg a legdinamikusabban fejlődő svéd város. A lakosságot harminc éven belül szeretnék megkétszerezve látni, amelyhez jelentős infrastrukturális, ipari és vállalkozás-fejlesztési célok kapcsolódnak. Göteborg Svédország kiemelkedő ipari, azon belül is autóipari és innovációs központja. Müller Adrien találkozott a Nyugat-Svédországi Kereskedelmi Kamara igazgatójával, Johan Trouvéval, Göteborg város Üzletfejlesztési Ügynökségének vezetőjével Patrik Anderssonnal, a Volvo Group autóipari óriásvállalat, a Qamcom informatikai cég és a Pető-módszerre épülő Move and Walk konduktív fejlesztést biztosító központ képviselőivel. A göteborgi látogatás megerősítette, hogy az ingatlanfejlesztés, az okos város megoldások, az autóipar, az önvezető autóknak biztosított tesztkörnyezetek (Zala Zone – Asta Zero), az infokommunikáció területén érdemes az érdeklődő és potenciális vállalatok kölcsönös bemutatását célul kitűzni.

A göteborgi Chalmers Műszaki Egyetem Svédország vezető felsőoktatási intézménye, ami legalább annyi figyelmet szentel a kutatás-fejlesztésnek, mint az oktatásnak, számos Horizon2020 K+F program résztvevője. Anna Dubois rektorhelyettessel folytatott megbeszélés megerősítette, hogy érdekeltek az Erasmus kapcsolatok fejlesztésében, illetve a magyar intézményekkel a tudományos együttműködésük mélyítésében. Az egyetemen külön beszélgetést szerveztünk az ott dolgozó magyar kutatókkal, oktatókkal. A göteborgi Lindholmen Science Park kivételes példa arra, hogy az egyetem és egy régió innovatív vállalatai miként tudnak együttműködni. Göteborgban ez különösen az autóipar és infokommunikációs fejlesztéseket jelenti,

Müller Adrien nagykövet találkozott a göteborgi magyarokkal és a Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Kör meghívására előadást tartott a 2018. április parlamenti választásokat követő magyarországi politikai helyzetről és a társadalmat leginkább foglalkoztató kérdésekről. A Göteborgi látogatás kiváló alkalmat nyújtott a helyi magyarokkal való találkozásra és beszélgetésre.