2016. október 5-6-án Annika Söder külügyminiszter-helyettes meghívására Stockholmba látogatott dr. Szabó László külügyi és külgazdasági miniszter-helyettes. Látogatása során a svéd külügyminisztériumban megbeszéléseket folytatott Annika Söder külügyminiszter-helyettessel, valamint Oscar Stenström EU és külkereskedelmi államtitkárral. 

Október 6-án a Nagykövetségen került megrendezésre az a szeminárium és üzletember találkozó, amelynek célja a magyar ICT szektorban és azon belül is a szoftver fejlesztésben rejlő lehetőségek bemutatása volt. A rendezvényen, melyet az Enterprise Europe Network és a Swedish ICT közreműködésével szerveztünk, tíz magyar infokommunikációs cég és mintegy húsz svéd vállalkozás jelent meg. Ezen kívül a rendezvényen részt vettek szakági szervezetek, üzletfejlesztési tanácsadók, valamint a diplomáciai testület és a svéd külügyminisztérium képviselői. 

A program záró elemeként Szabó László felkereste az Ericsson kistai központját, ahol megtekintette a legújabb fejlesztéseket szemléltető stúdiót.