2019. március 5-6-án a magyar borok és a magyar gasztronómia volt a középpontban. A nagykövetség által szervezett magyar borhéten Horkay András WSET diplomás magyar borszakértő három rendezvényen mutatta be a kiváló minőségű magyar borokat és a sokszínű magyar borkultúrát.  Svéd újságírók, bloggerek és sommelier-k számára a kékfrankos szőlőfajta változatosságát bemutató borebédet szerveztünk. A különleges menüsort hét különböző magyar borrégióból származó kékfrankos borral kísértük, így mutatva be a kékfrankosban rejlő lehetőségeket.

 

 

Az üzleti élet, a kormányzat és a kultúra képviselőit egy, a magyar borkultúrát átfogóan ismertető, és a legfontosabb magyar borrégiókat felölelő borkóstolóra hívtuk meg. A borok mellé magyar különlegességeket, kézműves sajtokat, mangalica kolbászt, szürkemarha szalámit kínáltunk. A Vinkällaren Grappe borklub borkedvelő és értő közönsége a borklubban megtartott bor- és ételkóstolón kaphatott átfogó képet a legismertebb magyar borvidékek borfajtáiról és kiváló borairól.

 

 

Köszönet Horkay Andrásnak a nagyszerű borbemutatókért, Niklas Bergquistnek a segítségért és Carl Jan Granquistnek a lelkes támogatásért és tanácsaiért. Külön köszönet a Barta Pincészetnek, a Bock Pincészetnek, Bott Frigyes borásznak, Bősz Adrián Pincészetének, a Csányi Pincészetnek, a Dobogó Pincészetnek, az Etyeki Kúriának, Gere Attilának, Gere Tamásnak és Zsoltnak, Karner Gábornak, a Kreinbacher Birtoknak, a Konyári Pincészetnek, Légli Ottónak, a Sebestyén Pincének, a St Andrea Pincészetnek, a Szent Donát Pincészetnek, a Vylyan Pincészetnek hogy boraikkal támogatták a rendezvényünket.

 

Galériánban további képeket találnak a borebédről, a borszalonról és a borkóstolóról