Kortárs magyar képzőművészek kiállítását rendeztünk 2018. november 8-18. között a stockholmi Trapphuset  galériában a svéd Art Something és a budapesti Next-art Galériával közösen.  A „Three Hungarian identities” kiállítás Szöllősi Géza, Dobó Bianka és Papp Sándor Dávid alkotásait mutatta be.

 

                 

 

Szöllősi Géza kollázsai a világhírű magyar származású regényíró Agota Kristóf: Nagy füzet című regényének inspirációja alapján készültek, és egy bizarr, töredezett, már rég elsüllyedt világot mutatnak be. Dobó Bianka megvilágított grafikái a személyes és a közösségi tér egymásra reflektálásának izgalmasan ironikus példái. Papp Sándor Dávid Handicapped című nyomat-sorozata pedig megkapó érzékenységel mutatja be az introvertált személyiség által érzékelt falak és abszurditások fekete-fehér világát.

A kiállítás ideje alatt a művészek maguk tartottak tárlatvezetést, illetve a képek üzeneteit kiemelő zenei előadást is szerveztünk.  Papp Sándor Dávid és Dobó Bianka saját műveikről beszélve mélyebb és igazabb képet adtak a gondolati háttérről, az alkalmazott technikákról az alkotói folyamatról.

    

A művészetet a művészethez kapcsolva Asztalos Morell Ildikó Svédországban élő magyar költő, Práda Kinga fuvolaművész és Hux Mária Éva csellista társművészeti produkciója is színesítette a két hetes tárlat programját.

 

 

A nagykövetség köszöni minden partnernek a sikeres kiállítást!

További képeket találnak Galériánkban.