Védettségi igazolvány igénylése külföldön beoltott magyar állampolgároknak

 

A külföldön beoltott magyar állampolgárok is kérvényezhetik a magyar védettségi igazolvány kiállítását Magyarországon a kormányablakoknál vagy külföldről ügyfélkapun keresztül már az első külföldi oltás felvétele után. 

Ügyfélkapu regisztrációval rendelkezőknek ügyintézés indítása itt:

https://magyarorszag.hu/szuf_fooldal#ugyleiras,00ead1fe-8990-4739-8e70-3aff1b765393

Amennyiben Önnek nincs még ügyfélkapu bejelentkezése, azt a stockholmi magyar nagykövetség konzuli irodáján keresztül online intézheti.

Írjon nekünk emailt a consulate.sto@mfa.gov.hu címre

A védettségi igazolvány ügyfélkapun keresztül intézésekor csatolni szükséges: az oltás tényének a külföldi hatóság vagy az oltást végző egészségügyi szolgáltató által kiállított, magyar vagy angol nyelvű igazolását, ennek hiányában más idegen nyelvű igazolásának hiteles magyar fordítását. Az igazolásnak tartalmaznia kell a koronavírus elleni oltóanyag típusát, az oltás időpontját és helyét.

A védettségi igazolvánnyal már rendelkező magyar állampolgárok, illetve a velük utazó kiskorúak karanténmentesen utazhatnak be Magyarországra.

Szintén karanténmentesen utazhat be Magyarországra, aki igazolni tudja, hogy a beutazás előtt már online megigényelte az igazolványt, vagy a beutazás célja védettségi igazolvány igénylése. (A kérelmet a belépés után két munkanapon belül be kell nyújtania).

Koronavírus Tájékoztató Központ: koronavirus@1818.hu
Kormányzati Ügyfélvonal: +36 1 550 1858