1., Erkölcsi bizonyítványának Magyarországról történő beszerzéséhez kérjük, szíveskedjen nyomtatott betűkkel kitölteni az űrlapot. Az űrlapon szereplő információval ellentétben a külföldön benyújtott kérelem esetén az űrlap sokszorosítható. Az űrlapot a lap alján találja.

2., A kérelmet személyesen, illetve postai úton is be lehet nyújtani.

Sürgősségi eljárás a konzulátuson nincs.

b., Postai beadás esetén az összeget a nagykövetség Handelsbanken-nél vezetett számlájára (BANKGIRO: 314-8889)  kell átutalni a megjegyzés rovatban a névvel, hogy tudjuk kitől jött az utalás.

3., A postán benyújott kérelemhez az érvényes útlevél vagy személyazonosító igazolvány másolatát mellékelni kell. Személyes benyújtás esetén az eredeti okmányt kell bemutatni (érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél).

4., Az erkölcsi bizonyítvány beszerzéséért a honlapon a „Konzuli díjak” részben meghatározott összeget kell fizetni.

5., Az erkölcsi bizonyítvány várhatóan 2-3 nap elteltével érkezik meg.

6., A kérelemhez kérjük, mellékeljen rövid kísérőlevelet, amelyben megadja telefonszámát és/vagy e-mail címét, hogy szükség esetén elérhessük; továbbá kérjük, jelezze, hogy a hatósági erkölcsi bizonyítvány hiteles angol nyelvű fordítását kéri-e vagy sem.

Kérjük, hogy valamennyi dokumentumot kék tollal írjanak alá!

7., A kérelem nyomtatvány kitöltéséhez és kézbesítési helyéhez kapcsolódó fontos információk:

  • a nyomtatvány 8., pontjához (Tartózkodási hely) az itteni, Svédországon belüli címét írja be;
  • a II., pontban a kézbesítést csak akkor töltse ki, ha magyarországi címre kéri az erkölcsi bizonyítványt – ha a kézbesítést Svédországba kéri, akkor ezt a részt hagyja üresen;
  • ha az erkölcsi bizonyítványt Svédországban szeretné felhasználni, akkor a III., pontban válassza a „nem” lehetőséget, a IV., pontot pedig hagyja ki!

8., Adatlap erkölcsi bizonyítvány igényléséhez:

Adatlap az erkölcsi bizonyítvány igényléséhez