2018. május 29-én átadták az Ericsson új budapesti irodaházát. A 24 ezer négyzetméteres ingatlanban 1800 fő dolgozik, amelyből 1500 fő kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat. A székházavatón az Ericsson szándéknyilatkozatot írt alá a Budapesti Műszaki Egyetemmel az oktatás, kutatás és innováció terén folytatott hosszú távú együttműködés kiterjesztéséről.

A megnyitón beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök. Orbán Viktor biztató jelnek nevezte, hogy a magyar gazdasági fejlődés közel negyedét az elmúlt években a digitális gazdaság adta. Ez a szektor már most stratégiai jelentőségű, de kellene még néhány ezer exportképes kkv, és mintegy tízezer fiatal mérnök és informatikus is. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány ezért támogatta és támogatja az ágazat növekedését: 2010 és 2014 között több mint 1100 cég fejlődését segítették, 2014 és 2021 között pedig minden eddiginél többet, közel 130 milliárd forintot fognak fordítani a telekommunikáció fejlesztésére, több mint 8 ezer céget elérve. Eddig 11 ágazati szereplővel kötött stratégiai megállapodást a kormány, és ezf a munkát folytatják. Az Ericsson szintén a kormány stratégiai partnere.

Börje Ekholm, az Ericsson vezérigazgatója elmondta, hogy az Ericsson elkötelezett Magyarország mellett. A magyar kutatás-fejlesztési központ folyamatosan növekszik, és hála a magyar mérnökök és kutatók kiváló teljesítményének, nagyon jó eredményeket érnek el Magyarországon. A tehetségek, a helyi beágyazottság, az eredmények mind lehetővé teszik azt, hogy az Ericsson vezető szerepet töltsön be az 5G magyarországi kiépítésében.