A stockholmi magyar nagykövetség nemzeti ünnepi megemlékezését összekötötte a magyar-svéd diplomáciai kapcsolatok fennállásának 100. évfordulójának megünneplésével. A svéd járványügyi szabályoknak megfelelően 50 fős létszámlimittel megrendezett ünnepi koncertre 2020. október 21-én este 18 órától került sor, a nagykövetség szomszédságában található Angol templom épületében. Az este előadói Bokor Teresia magyar-svéd szoprán operaénekesnő és Johan Ullén svéd zeneszerző és zongorista voltak, akik Kodály Zoltán, Liszt Ferenc, Ligeti György valamint ifj. Johann Strauss dalait adták elő. 

 

 

A koncertet megelőzően köszöntőt mondott Müller Adrien nagykövet asszony, Åsa Lindestam parlamenti első elnök-helyettes és Robert Rydberg külügyi államtitkár. A magyar nagykövet beszédét ITT olvashatják.

 

 

Annak érdekében, hogy a színvonalas műsor a jelenlévők mellett minél szélesebb közönséget elérjen, a nagykövetség élőben is közvetítette az eseményt közösségi Facebook oldalán keresztül, melyhez a koncerttel egyidőben mintegy 400 fő csatlakozott. A rendezvény utólag is megtekinthető a következő linken: https://www.facebook.com/HunEmbassy.Stockholm/videos/772504146814628