Életbenlét igazolás (adategyeztetés aláírása magyarországi nyugdíjfolyósításhoz) ügyintézéshez időpontot az online időpontfoglaló rendszeren keresztül kell foglalni https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/!

Fontos, hogy időpontfoglalás előtt olvassa el az alábbi tájékoztatót!

 

Magyarország Államkincstárának Nyugdíjfolyósító Igazgatósága minden évben adategyeztető nyomtatványt küld postán keresztül a külföldön élő, magyar nyugdíjellátásban részesülő személyek részére. A nyomtatványt a nyugdíjellátásban részesülőnek alá kell írnia, és az aláírását hitelesíttetnie szükséges, mielőtt azt postai úton visszaküldené Magyarországra. Főszabály szerint Magyarország külképviseletinek konzuli irodáiban végezhető el az aláíráshitelesítés (amely ebben az esetben életbenlét igazolása is), azonban a bevált gyakorlat alapján a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság más, Svédországban található hivatalos szerv pecsétjét és aláírását is el szokta fogadni. Kérjük a pontos információkért vegye fel a kapcsolatot Nyugdíjfolyósító Igazgatósággal: https://folyositas.tcs.allamkincstar.gov.hu/ügyfélszolgálat/elérhetőségek.html

 

Konzuli Irodánkba online foglalt időpontjára kérjük, érvényes, magyar, vagy külföldi hatóság által kiállított személyazonosságot igazoló okmányát (útlevél, személyi igazolvány, vezetői engedély), valamint a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított adatlapot hozza magával.

 

Az eljárás díjmentes.