A Konzinfo Ügysegéd (magyar nyelvű) és Konzinfo Start (angol nyelvű) online konzuli ügyintézési felületen lehetőség van bizonyos konzuli ügytípusok esetében a kérelmek online előkészítésére, felgyorsítva ezzel az ügyintézést.

Az online felületen először regisztrálni szükséges. Sikeres regisztrációt és belépést követően az Online adatlapok / Online forms menüpontból választhatók ki a kérelmek, melyek elektronikus kitöltése során megadott ügyek esetében (például állampolgársági kérelmek) a támogató dokumentumokat is lehet csatolni. A kitöltött és elküldött kérelemről visszaigazoló üzenetet kap az ügyfél, illetve az a felhasználói fiókban is tárolódik. Az ügy online beküldését követően szükséges kinyomtatni a QR kóddal ellátott adatlapot, melyet az eredeti támogató dokumentumokkal együtt kell benyújtani a Konzuli Irodában. A QR kód beolvasásával az előre, online megadott adatok automatikusan feltöltődnek a Konzuli Iroda által használt elektronikus rendszerbe, gyorsabbá téve ezzel a személyes ügyintézést.

Kérjük, hogy a kitöltött kérelmet a Nyomtatvány (PDF) gombra kattintva szíveskedjen kinyomtatni és aláírni. A kérelem elektronikus elküldése nem elegendő az eljárás megindításához.

Fontos! A kérelmek online előkészítése nem mentesíti az ügyfelet a személyes megjelenés követelménye, valamint az eredeti iratok bemutatása alól. Ezen kívül javasoljuk, hogy időpontot még az ügy beküldése előtt foglaljanak az időpontfoglaló rendszerben: https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/

A magyar nyelvű Konzinfo Ügysegéd rendszer itt érhető el:  https://konzinfougyseged.mfa.gov.hu

Az angol nyelvű Konzinfo Start rendszer itt érhető el:  https://konzinfostart.mfa.gov.hu

Online előkészíthető ügyek listája:

  • Állampolgársági kérelmek
  • Kérelem másolat hitelesítésére
  • Kérelem halottszállítási engedély kiállítására
  • Kérelem tartózkodási engedély kiállítására (kizárólag a Konzinfo Start rendszerben)
  • Adatlap konzuli védelemre