Kedves Honlap-látogató!

 

Különleges megtiszteltetés számomra, hogy nagykövetként képviselhetem hazámat, Magyarországot Svédországban. Az elsődleges célom, hogy a magyar-svéd együttműködés, egymás iránti elkötelezettségünk minden területen bővüljön és mélyüljön, beleértve a politikai, a gazdasági, a kulturális és az emberek közötti kapcsolatokat. Magyarország, a magyar állampolgárok és a magyar vállalatok érdekeinek képviselete egyaránt fontos számomra.

 

Nagykövetként a nyitott megközelítésben hiszek. Ennek érdekében azon fogok dolgozni, hogy minél szélesebb és sokrétűbb kapcsolataink legyenek a svéd partnerekkel, hogy tartalmas és őszinte egyeztetéseket folytassunk, együttműködésünk hatékony és építő legyen, kapcsolatainkban a pozitív napirend, illetve a párbeszéd legyen előtérben. Sok más mellett szorosan összeköt minket az európai uniós tagságunk, azok elvei és értékei, valamint  közös célunk, miszerint erős és stabil Európai Uniót akarunk, ami polgárai biztonságát és jólétét tartja szem előtt. Kollégáimmal a két ország közötti gazdasági, kereskedelmi és kölcsönösen előnyös befektetési kapcsolatok erősítésére törekszünk. Magyarország is a Gripen család tagja, amit további lehetőségeket rejt a svéd-magyar kapcsolatokban, a katonai együttműködésben. Már eddig is gyakoriak voltak az országaink közötti kulturális megjelenések. A jövőben is azon leszünk, hogy a svédek minél többet tudjanak meg Magyarországról, a magyarokról. A Svédországban élő magyarok különleges hidat jelentenek országaink között. Amellett, hogy már integrálódtak a svéd társadalomban, megőrizték és büszkék a magyarságukra és mi büszkék vagyunk rájuk.

 

Örülök, hogy meglátogatták a nagykövetség honlapját. Itt követni tudják a magyar-svéd kapcsolatok aktualitásait. Honlapunkon megtalálják a nagykövetségünk által szervezett, illetve a magyar vonatkozású programokat, eseményeket. Hírt adunk a kétoldalú látogatásokról, a politikai egyeztetésekről, a magyar-svéd kapcsolatok fejlődéséről. Innen könnyen elérhetik a magyar kormány hivatalos honlapját. Büszkén mutatjuk be országunkat, annak tájegységeit, szépségeit, hagyományait, kultúráját. Csupán a Helló Magyarország! gombra kell kattintaniuk és hasznos turisztikai információkat találnak. Ne feledjék: Látogassanak el Magyarországra! A honlap gyakorlati tájékoztatást is ad a konzuli ügyintézésükhöz. Szolgáltatásalapú, hatékony és barátságos ügyintézésre törekszünk minden konzuli ügyfelünk esetében.

 

Őszintén hiszek a partnerségben. Az Önök elkötelezettsége, segítsége, irántunk tanúsított érdeklődése és véleménye fontos számunkra. Köszönettel veszem javaslataikat, véleményeiket miként tudjuk a magyar-svéd kapcsolatokat még szorosabbra fűzni. Kövessenek minket a nagykövetség Facebook-oldalán, illetve kövessenek engem a Twitter oldalamon.

        

A jó együttműködés reményében a legjobbakat kívánom Önöknek!

dr. Müller Adrien

rendkívüli és meghatalmazott nagykövet