V4 filmét a stockholmi Zita Moziban, 2019. január 29. - február 1.

Mindenkit várunk 2019. január 29. - február 1. között a stockholmi Zita Moziban a visegrádi országok filmfesztiválján. 4 este, 4 ország, 4 film a szlovák, a lengyel, a cseh és a magyar sikerfilmek közül. A filmfesztivál ebben az évben a család témakörből merít. A belépés ingyenes. A filmeket eredeti nyelven angol felirattal vetítjük.

 

Mészáros Márta Aurora Borealis filmje a stockholmi V4 filmfesztiválon, 2019. január 31. Zita Mozi

Ne hagyják ki a Cannes-i Grand Prix díjas és a berlini Arany Medve díjas Mészáros Márta Aurora Borealis filmjét (2017). Az Aurora Borealis - Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan, a filmet magyar nyelven, angol felirattal vetítjük.

További részleteket a Zita Mozi honlapján talál.

 

Kockásfülű nyúl a V4 filmfesztiválon Stockholmban, 2019. február 2. Zita Mozi

Kicsiket és nagyokat is várunk a stockholmi Zita Moziban 2019. február 2-án 15.30 órakor a Kockásfülű nyúl vetítésére, illetve a többi mesefilmre is. A mesékben egyáltalán nincs párbeszéd, így a legkisebbeknek sem lesznek nyelvi gondjai. A belépés ingyenes, de ha szeretné helyét biztosítani, regisztráljon a mozi honlapján.

 

NÉZŐPONTOK (VIEWPOINTS) kortárs ékszerkiállítás Stockholmban

2019. február 2-22 között magyar művészek, Dánfalvi Ildikó, Fábián Veronika, Lőrincz Réka és Vági Flóra ékszereinek kiállítása a Platinában (Odengatan 68, Stockholm).

A nyitvatartásért és egyéb részleketért látogassanak el a galéria honlapjára: http://www.platina.se/

 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező tanszék megjelenése a Stockholm Furniture and Light Fair-en, 2019. február 5-9.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező tanszéke bútorprogramjával első alkalommal képviselteti magát a rangos nemzetközi vásáron. A rendezvény inkubációs, Greenhouse szekciójában 70nm alapterületen készülnek bemutatni három félév tervezési programjának válogatott alkotásait; legtehetségesebb diákjainak munkáit, a rendezvényhez méltó, modern-minimalista módon. Meglévő székvázak újraértelmezéséből született design tárgyakat kiterjesztett valóság segítségével ismerhet meg a közönség. Debütáló újdonságok ülőketervek, asztalprototípusok, pihenőszékek valamint lámpa prototípusok lesznek még kiállítva. A vásáron a Greenhouse közepén található színpadon 30-45 percben prezentálják munkájukat az egyetemen. Bemutatják az oktatás kiváló minőségét és a MOME tehetséggondozó szerepét is.

A vásár hivatalos megnyitója: 2019. február 5.

Cím: Mässvägen 1, Älvsjö, Sweden

A rendezvény honlapján bővebb információkat találnak.

 

Design és formatervezés a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen” - 2019. február 05.

Püspök Balázs DLA, egyetemi docens a Design Intézet Formatervező Tanszékének vezetője tart előadást 2019. február 5-én 18:30 – 20.00 óráig a Magyar Nagykövetségen. A helyek korlátozottak, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet: mmoldovan@mfa.gov.hu

 

A JEGYEK ELFOGYTAK! - Bogányi Gergely zongoraestje Végh Lajos homokanimációjával - 2019. március 13. 18:30

Mindenkit szeretettel várunk Bogányi Gergely zongorakoncertjére, melyet Végh Lajos homokanimációjával kísér. A koncertet Magyarország stockholmi nagykövetsége szervezi március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából.

Időpont: 2019. március 13. szerda 18:30

Helyszín: Historiska Museet, Stockholm

A részvétel ingyenes, de előzetes helyfoglaláshoz kötött. Kérjük, küldjék meg e-mailben (mission.sto@mfa.gov.hu), hány főre szeretnének jegyet kérni.

 

A stockholmi Magyar Ház programjai

A Svédországi Magyarok Országos Szövetségének (SMOSZ)  programjait megtalálja a stockholmi Magyar Ház honlapján és Facebook-oldalukon.

A Magyar Ház címe: Lövåsvägen 12, 167 33 Bromma

 

 

A Stockholmban működő Peregrinus Klub programjai

A Stockholmban működő tudományos és érdekes előadásokat szervező Peregrinus Klub általában havonta egyszer találkozik. A Peregrinus klub önszerveződő csoport. Amennyiben a Klub tagja szeretne lenni zárt Facebook-csoportjukhoz itt kérheti csatlakozását.

 

A göteborgi Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Kör programjai

Ha szeretne értesülni a göteborgi Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Kör programjairól, keresse Facebook csoportjukat.

 

***

Programjainkról további információkat talál nagykövetségünk Facebook-oldalán.