A magyar-svéd diplomáciai kapcsolatok 100 évét ünnepeljük

 

2020. novemberben ünnepeljük a magyar-svéd diplomácia kapcsolatok fennállásának 100. évfordulóját.

 

 

1920. november 12-én tájékoztatta Herman Wrangler svéd külügyminiszter a diplomáciai kapcsolatok felvételének szándékáról a magyar kormányt. A szimbolikus kapcsolatfelvétel óta eltelt 100 évben a magyar és svéd történelem számos alkalommal kapcsolódott össze, rendkívüli személyiségek, megrendítő pillanatok, a két nép egymás iránti érdeklődése és tisztelete révén. Országaink ma barátként és szövetségesként tekinthetnek egymásra. Szoros az együttműködésünk a politika, gazdaság, a védelem, tudomány és a kultúra területén, ahogy összeköt bennünket európai uniós tagságunk és a nemzetközi béke és biztonság iránti elköteleződésünk is.  

 

 

A stockholmi nagykövetség büszkeséggel emlékezik a magyar-svéd diplomáciai kapcsolatok fennállásának centenáriumára. Megtiszteltetés a nagykövetség valamennyi munkatársa számára, hogy az országaink közötti kapcsolatok mélyítésén és bővítésén dolgozhatunk. Köszönjük minden partnerünknek az együttműködést és bizalmat.

 

 

Svédországnak és Magyarországnak sikerekben gazdag újabb közös 100 esztendőt kívánunk.

Az évfordulóhoz kapcsolódó híreinket, online tartalmakat megtekinthetik itt honlapunkon, illetve nagykövetségünk Facebook-oldalán.