Kedves Barátaink!

Az idei évben először a stockholmi magyar nagykövetség is megnyitja kapuit 2022. április 23-án a stockholmi kultúra éjszakáján, és izgalmas programokkal várunk minden érdeklődőt!

 

Liszt Ferenc és más visegrádi zeneszerzők életébe és csodálatos zenei világába hívjuk Önöket

  • V4 zeneszerzők kültéri kiállításával,
  • a nagykövetség épületében pedig Liszt Ferencről láthatnak egy angol nyelvű kiállítást és a zeneszerző óriás életéről mesél zongorabetétekkel színesítve Anders Gabriel Sundström: Liszt Ferenc, az ellentétek embere (Franz Liszt, Konstrasternas man)  című könyv írója (svéd nyelven). 

A programok ingyenesek, de az előadásokra kérjük, előzetesen regisztráljanak a mission.sto@mfa.gov.hu email címen, megjelölve, hogy melyik előadásra és hány fővel érkeznek.

Regisztrációjukról visszaigazoló emailt küldünk. 

A 2022. április 23-i stockholmi kultúra éjszakáján a magyar nagykövetség programja:

 

Előadások

19:00-19:50     Liszt Ferenc, az ellentétek embere. Anders Gabriel Sundström svéd nyelvű könyvbemutatója és zongorajátéka. (regisztráció: mission.sto@mfa.gov.hu)

 

21:00-21:30     Franz Ritter von Liszt. Anders Gabriel Sundström svéd nyelvű előadása Liszt lovagi címének történetéről, zongorajáték. (regisztráció: mission.sto@mfa.gov.hu)

 

23:00-23:30     Liszt, a szabadkőműves. Anders Gabriel Sundström svéd nyelvű előadása és zongorajátéka. (regisztráció: mission.sto@mfa.gov.hu)

 

Kiállítások

18:00-24:00     Interaktív utcakiállítás a Visegrádi országok zeneszerzőiről. Ikonikus zeneszerzők Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból és Lengyelországból.

 

18:00-24:00     Kiállítás a nagykövetség épületében Liszt Ferenc életéről és zenei örökségéről – tények, képek és dokumentumok.

 

A részletes programot a következő honlapon is megtalálják:

 

Svéd nyelven: https://kulturnattstockholm.se/event/den-sensationella-liszt-och-andra-enastaende-kompositorer-fran-visegrad-landerna/

 

Angol nyelven: https://kulturnattstockholm.se/event/1775/?lang=en

Szeretettel várjuk Önöket, hozzák el családjukat, barátaikat és ismerőseiket is!