Szeretettel meghívjuk Önöket, hogy tekintsék meg legújabb, interaktív kültéri kiállításunkat, amely a Visegrádi országok, Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország világszerte elismert és népszerű  zeneszerzőit mutatja be. A kiállítás 2021. december 23-tól megtekinthető a stockholmi magyar nagykövetség épülete körül.

A kiállítás tablóin egy-egy ikonikus közép-európai zeneszerzővel, egyebek mellett Liszttel, Suchoň-nal, Dvořákkal és Chopinnel találkozhatnak, akiknek a zenei öröksége a mai napig velünk van. Olvassák el gondolataikat a zene szépségéről, erejéről és lényegéről! Kövessék a QR kódokat és élvezzék zeneműveik tökéletességét!

Kellemes és feltöltő kalandozást kívánunk a Visegrádi országok zenéjének birodalmában! Reméljük, hogy a kiállítás jó alkalmat kínál egy kellemes sétára a karácsonyi szünetben Stockholm csodálatos Diplomatstaden negyedében.

A kiállítást a magyar nagykövetség szervezte a Visegrádi Csoport 2021-22-es magyar elnöksége keretében. A V4 Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország regionális együttműködése, amely 1991 óta a nemzetközi kapcsolatok és a mindennapok számos területét lefedi.

V4-zeneszerzők életrajzai